Smutný rok 2020

Smutný rok 2020

Tak smutnou sezonu jsme za celou naši existenci neměli….

 COVID 19, Koronavirus -  mrňavá potvůrka, která ani není vidět, ani slyšet, ale zahýbala celou společností tak, že se úplně zastavil život.

Třeba si za pár let budeme číst tyto řádky a vzpomínat, jak bylo u nás zakázáno zpívat jako v Půlnočním království z pohádky o Pyšné princezně… Budeme vzpomínat na to, že jsme za celý rok neměli ani jeden koncert! Ani jeden zájezd, Pouze jedno jediné zpívání v domově pro seniory, abychom tam zpříjemnili MDŽ. A pak už nic….

Koronavirus se převaloval po celé planetě, vystrkoval růžky a útočil na lidi, strkal je do postelí nebo posílal do nemocnic, zabíjel …..

Bylo zakázáno shromažďování, večerní vycházení z domů, byly zavřeny všechny obchody kromě potravin, drogerií a lékáren, zavřeny školy, restaurace, kina, divadla, domovy seniorů, služby některé fabriky, …. Ulice a náměstí byly vyprázdněné, až to mrazilo, lidé pracovali z domova.

A tak jsme si během té nedobrovolné přestávky uvědomili, jak je život bez zpívání smutný, jak jsme si na sebe zvykli a jak ty pravidelné úterní zkoušky patří do našeho světa jako vzácný elixír života, mládí a radosti. Nabíjejí nás energií, chutí do života, dávají nám možnost na něco krásného se těšit a na co vzpomínat…. Doufám, že ta doba zpěvu zase přijde!