2020.03.03 Domov seniorů Mimoň

První letošní zpívání - Domov seniorů v Mimoni 3.3.2020

První letošní vystoupení v Domě seniorů zahájilo naši další sezónu. Začali jsme ji s chutí a radostí, jak už to u nás zpíváním pro stařečky a stařenky bývá…

Krásné datum – 3. 3. 20.20, krásný den (svátek Kamila), krásně pršelo (díky za každou kapku vody) a krásně jsme se sešli (skoro všichni).

Na chodbě v přízemí nás očekávali dědečkové a babičky – klienti místního domova pro seniory a těšili se na náš koncert, který pro ně znamení zpestření života, změnu a trochu živé kultury.  Však nás již znají, nezpívali jsme zde poprvé. My jsme měli v programu pro ně připravené hlavně lidové písničky a romské, víme, že se k našemu zpěvu rádi připojují buďto zpíváním nebo hraním na orffovy nástroje. Nezklamali!!

Tentokrát jsme zařadili i jednu z našich posledních novinek – „Na robotu“, kánon, u kterého jsme se opravdu vyřádili! – s pohybem, ostinatem, rapem… Závěrečné Kamilovo Halelluja zpívali úplně všichni! Pro velký úspěch jsme dokonce  přidávali – taky v premiéře – „Tři v jednom“ (Jede, jede poštovský panáček + Já do lesa nepojedu + Neviděli jste tu mé panenky).

Snad jsme do jarních dnů a k MDŽ přinesli klientům Domova seniorů hodně radosti – my tam s radostí taky přišli!