15.06.21 kostel sv. Prokopa Jítrava

První koncert po Covidové pauze  Jitrava 15.6.2021

Jsme sbor netušených schopností a možností….

Až na asi tři zkoušky v září jsme více než rok nezkoušeli, v podstatě jsme se neviděli – tak, jako v jiných sborech. Pandemická opatření nás zavřela do bublin doma, zpívat se nesmělo……. Až teď,  v červnu, se situace začala uvolňovat a my po dvou krátkých zkouškách slíbili koncert v Jitravě – v malé obci s krásným kostelem. Charitativní koncert, který byl kvůli pandemii dvakrát odložen!

Málem byl koncert odložen i dnes, ale ne kvůli Covidu – náš jediný muž Kamil je již 3 týdny nemocen s hlasivkami a stále se nelepší a k tomu já jsem v sobotu spadla s kola a celá potlučená (nemohla jsem ani chodit!) jsem myslela, že koncert nedám….. Ale v pondělí už mi bylo lépe, tak jsem (pěkně odřená a šitá) taky jela!

Koncert byl nádherný! V publiku seděla i Miládka, naše bývalá členka za námi přijela až z Hejnice a držela palce, abychom byly klidnější. Regí měla totiž hodně starostí s tím, aby sestavila repertoár jen z trojhlasů a až na místě se některé nové členky učily písně z programu, které ještě nezpívaly ani na zkouškách. Něco jsme se doučovaly a opakovaly i v autech cestou tam… A vyšlo to, koncert byl krásný, moc jsme si ho užívaly, byly jsme soustředěné, napojené a publikum nadšené, při některých písních dojaté až k slzám…. Hned jsme dostali pozvání k dalšímu koncertu – určitě ne jen proto, aby slyšeli i Kamila, ale proto, že se náš zpěv prostě líbil!

Z našich ohlasů:

….Holky, my jsem fakt neuvěřitelný. Kostel a příjemná energie publika také pomohla, ale bez našeho jediného chlapa jsme se pochlapily. Velká pochvala za nasazení, dobrou náladu, ladění a pozornost. Myslím, že se nám první koncert vydařil i přes všechny překážky. Potřebovali jsme to…..

…..Já se radostí vznáším .... strašně moc jsem si potřebovala zazpívat, užít si koncert, vidět radost publika a Miládku! Holky, díky, snad už zase bude lépe....

.... a reakce Farnosti Jítrava

Fotografie z prvního Benefičního koncertu na záchranu našeho kostela sv. Pankráce v Jítravě. Úžasná atmosféra, nádherný zpěv sboru Zpěvandule z Mimoně pod vedením paní Regina Krchňáková.
Hojná účast hostů ze širokého okolí. Pozdrav pana administrátora farnosti Michal Olekšák a pana starosty Jan Vacek z Rynoltic - Jítrava. Poděkování Fara Jítrava za dar květin pro účinkující. Ale hlavně, překvapivý výtěžek z koncertu, který činí částku 4143,- Kč, která byla dnes uložena na transparentní účet na opravu kostela.
Všem dárcům, hostům a hlavně účinkujícím, velké Pán Bůh zaplať.